Vårens program FSU 2024

Det er et imponerende program Fornebu Senioruniversitet presenterer for våren 2024. Nok en gang er det et fullspekket program med interessante foredrag med god bredde. Ytterligere informasjon finner du på www.fsuni.no. Husk at endringer kan komme og at det kun er informasjonen på nettsidene til FSUI som er oppdatert.

Først ute i 2024 er Erik Møse. Han er formentlig den dommer i Norge som har bredest internasjonal erfaring.

Fra Borgarting lagmannsrett reiste han i 1999 til Arusha i Tanzania for å ta sete i den særskilte domstol, oppnevnt for å behandle menneskerettighetsbrudd og krigsforbrytelser i Rwanda. Han var president for Rwandatribunalet fra 2003 til 2007 og gjorde en formidabel innsats for å avvikle et stort antall alvorlige straffesaker.

I 2009 ble han utnevnt til dommer i Norges Høyesterett. Fra 2011 til 2018 var han dommer ved Den europeiske menneskerettsdomstol i Strasbourg. Også her gjorde han seg meget positivt bemerket.

I mars 2022 ble han oppnevnt av FN som leder av en ekspertgruppe som skal granske mulige krigsforbrytelser begått under krigen i Ukraina, og det er dette siste arbeidet han skal fortelle om ved senioruniversitetet.

Vi er beæret over at en av Norges fremste eksperter på menneskerettigheter kommer til oss for å berette om ekspertgruppens funn og konklusjoner, og det med en særdeles alvorlig bakgrunn, dessverre.

Skroll til toppen