Utstilling

Endelig har kunstverket «Vi smelter» ankommet Fornebupiloten. Vår kjære Per har hjulpet oss med å forankre verket til veggen på Fornebupiloten. Det er imponerende hva ungdom på Fornebu har fått til gjennom å smelte om plastavfall. Kunstverket vil henge på veggen på Fornebupiloten en tid fremover, før det til slutt skal utsmykke Flytårnet Fritidssenter.

Verden blir varmere og isen smelter. Klimakrisen er her. Vi forsøpler kysten og havene våre. Ungdom på Fornebu har laget kunstverket Vi smelter. Med Fornebu sin nærhet til havet ønsket vi å benytte prosjektet til å sette fokus på miljø, plastavfall i havet og verdens klimautfordringer. Prosjektet tok derfor etter hvert en abstrakt form, som kan tolkes som en kommentar til valgt tema. Hovedformen gir et inntrykk av et verdenskart, det røde en følelse av “varme og krise” – og plastbitene flyter rundt på overflaten.

Fornebupiloten og Flytårnet Fritidssenter har sammen med Verket Fablab utviklet prosjektet Plaststøpefabrikken.

Ungdommen som har vært med på prosjektet har opplevd reisen fra søppel som plastemballasje, sortering, kverning og til ferdig støpt nytt produkt. 

I siste fase av prosjektet har alle som ønsket fått være med på å bidra inn i prosjektet fra Flytårnet. Maskinene og kunstverket har vært utstilt på Flytårnet i høst.

Prosjektet er støttet av Gjensidigestiftelsen.

Andre bidragsytere er Kunst rett vest, Flytårnet AS og Bærum kommune. 

Skroll til toppen