Hverdagsliv

Luiza Rower har tittet inn i livene til flere Fornebubeboere i desember. Prosjektet er en pilot og videre arbeid utvikles i 2023. Vil du se de første bildene i serien, er de stilt ut på Fornebupiloten i desember og januar.

-Mitt mål er å vise hvordan man kan relatere seg til et hverdagsøyeblikk i andre menneskers liv, smiler den brasilianske fotografen Luiza. -Jeg vil vise menneskenes historie, hva de gjør, hva de liker og hva som driver dem gjennom hver dag og gjennom livet. Denne utstillingen viser hvor forskjellige, men på samme tid så like vi mennesker er, forteller den engasjerte dokumentarfotografen.

Luiza er en av de faste deltakerne på Språktreffet på Fornebupiloten torsdager mellom 10.00-12.00. Hun er engasjert og lærer stadig nye ord og utrykk. -Vi må ta det på sparket, sier prosjektleder Marianne Hertzberg i Fornebupiloten til Luiza. -Hva mener du, svarer Luiza og så er språktreningen i gang. Luiza har fått mulighet til å være med i oppstarten av prosjektet Hverdagsliv. Luiza synes vi nordmenn er reserverte og at det er litt vanskelig å komme inn på oss. Hun elsker derfor å få muligheten til å ta dokumentarfoto hjemme hos folk. Hun ser hvem vi er bak det litt kjølige ytre. Og slik lærer hun norsk og kan hjelpe andre til større kulturforståelse. -Dette er integrering på sitt beste og slik en internasjonal møteplass på Fornebu skal være, sier Marianne. -Vi har så mange ressurssterke mennesker på Fornebu og det er veldig stas når vi får til en slik samklang som vi gjør i dette prosjektet. Vi håper at vi i 2023 får utviklet prosjektet til å gjenspeile det internasjonale Fornebu og at vi får klar en utstilling som kan benyttes av bedrifter og andre interesserte. Og så blir det kanskje en bok, smiler hun. Den blir julegaven for Fornebubeboerne i 2023. 

Under Fornebudagene 2022 fikk Kim fra Språktreffet mulighet til å være origamiinstruktør på et kurs for barn og ungdom på Fornebupiloten. Kim er profesjonell origamiinstruktør. – Jeg er kvalm, sa Kim før kurset. – Dette er mitt første kurs på norsk, smilte hun sjenert. Kurset ble svært vellykket og Kim har fått videre hjelp til å opprette enkeltpersonsforetak. – Det er så mange som kan så mye og som bør få muligheten til å berike oss her på Fornebu, sier Marianne. – Vi er en katalysator og møteplass og vi blomstrer i denne transformasjonen som Fornebu nå står i. 


Fotograf Luiza Rower foran utstillingen Hverdagsliv på Fornebupiloten
Jihyeon Kim er sertifisert origamiinstruktør med ti års erfaring.

Tove Kvil er en av personene som er portrettert av Luiza Rowers i prosjektet Hverdagsliv som er stilt ut på Fornebupiloten i desember og januar.

Siste nytt

Skroll til toppen